Fysiopraktijken: duidelijke keuzes maken vanuit je merk

Zorg & Gezondheid, Van Organisatie naar Strategisch Merk / 7 January 2021

Uit onderzoek blijkt dat praktijken heel goed hun normen en waarden kunnen verwoorden. Denk hierbij aan gastvrijheid, interesse en aandacht voor de patiënten of cliënten. Een voorbeeld hiervan is een wachtruimte met lectuur, een waterpunt, voldoende zitplaatsen en een passend achtergrondmuziekje, waardoor mensen zich op hun plek voelen.

Maar wanneer er gekeken wordt naar de strategie, bijvoorbeeld welke therapieën worden aangeboden en waarom, ontstaat er een onduidelijk beeld. Praktijken bieden veel verschillende specialisaties en behandeltechnieken aan. Vaak veel te veel want ze willen tenslotte iedereen van dienst kunnen zijn.  Echter staat dit loodrecht op het  formuleren en handelen naar een goed merk, waarbij het juist van belang is om keuzes te maken. Hierdoor zal de patiënt of cliënt niet weten waarom ze naar jouw praktijk moeten komen.

Missie en visie

Het niet kunnen onderbouwen van de keuzes voor de aangeboden behandelingen, komt hoogstwaarschijnlijk door het feit dat praktijken niet handelen naar hun missie en visie. Deze staan 9 van de 10 keer wel in het bedrijfsplan en het jaarverslag, maar niet concreet genoeg. Hierdoor missen ze de sturing van het maken van keuzes en zal de strategie naar de achtergrond verdwijnen. En dit is zonde gezien de toenemende concurrentie. Het is belangrijk om het merk van de praktijk duidelijk voor ogen te hebben en hier met alle werknemers naar te leven.

Leer hoe je van je praktijk een sterk merk maakt

Tijdens het Kennisevent Van Organisatie naar Strategisch Merk krijg je alle handvatten mee om een sterke reputatie op te bouwen en vast te houden.

  • Leer hoe je als praktijk een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie verkrijgt en behoudt, zowel als werkgever voor (potentiële) medewerkers als voor (potentiële) patiënten.
  • Kom erachter hoe je, door van je praktijk een sterk merk te maken, het personeelsverloop van je organisatie kunt verlagen en een aantrekkelijke werkgever wordt.
  • Wissel ervaringen uit met je vakgenoten. Leer van elkaar, breng elkaar op nieuwe ideeën en vergroot je netwerk.
  • Leer welke rol voor jou als leidinggevende is weggelegd bij het bouwen van een sterk merk rondom je organisatie.
  • Lees naderhand de booklet van de Branding Methode en ga aan de slag met alle bijbehorende workshops.

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Wil je graag deelnemen? Dat kan! Op 10 februari 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie. Dit Kennisevent is actief en je gaat zelf aan de slag! Je komt inspiratie opdoen, je zult praktische tools meekrijgen en andere inzichten van collega’s horen. De trainers behandelen de theorie van het thema om je daarna met een werkvorm in kleinere groepen continu aan de slag te zetten

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan hier.

 

Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie

In het Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie komen fysiotherapeuten en manueel therapeuten samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en managementvaardigheden te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >