Hoe kan je als bedrijfsjurist meer wendbaar en flexibel worden?

Juridisch, Efficiënter en Wendbaarder worden / 20 March 2020

Wat kan je doen als bedrijfsjurist om efficiënter te werken en wendbaarder te worden? Wendbaarheid staat hoog op de agenda om lenig en snel in te kunnen spelen op de talloze veranderingen in wet- en regelgeving, maatschappelijke ontwikkelingen en huidige onderwerpen zoals duurzaamheid, innovatie en legal tech. We willen allemaal meer wendbaar worden en hoewel het een streven is blijkt het in de praktijk voor velen een grote uitdaging. Hoe blijven we efficiënt als we constant moeten veranderen? Wat moet er allemaal gebeuren om wendbaar te worden? Welke organisatie structuur past hierbij? Wenbaar worden gebeurt niet zomaar maar er zijn wel handvaten die het makkelijker maken om dit doel te bereiken.

Efficiency Methode

Op 8 oktober 2020 organiseren we ons INVK Landelijk Kennisteam voor bedrijfsjuristen, een fantastische gelegenheid om antwoorden te krijgen op de bovengenoemde vragen en handvaten aangereikt te krijgen om zelf mee aan de slag te gaan. Het overleg zal worden begeleid door onze INVK consultant. Samen met andere bedrijfsjuristen zal je onder begeleiding van de consultant leren door middel van de INVK Efficiency methode. Deze methode focust op manieren om een organisatie efficiënter maken en de juiste mindset en cultuur voor een wendbare en flexibele manier van werken te creëren. Het onderwerp wendbaarheid zal worden benaderd vanuit verschillende invalshoeken. Een up to date kennis van zaken zoals wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen speelt een rol maar zeker ook zelfkennis van eigen sterkten/zwakten, mogelijkheden en belemmeringen zijn belangrijke aspecten om mee te nemen in het proces naar meer wendbaarheid. In een kleine groep van vakgenoten leer je hoe je de efficiency methode kan toepassen binnen je eigen organisatie. Tijdens deze informatieve dag leer je van de wetenschap maar ook van de ervaringen van de andere bedrijfsjuristen.

Programma

Het INVK Landelijk Overleg voor bedrijfsjuristen zal plaatsvinden in de middag van 8 oktober 2020 op de prachtige locatie Landgoed Trompenburg in ‘s Graveland. Na het ontvangst van de deelnemers zal het thema worden geïntroduceerd. Het overleg zal zich dan gedurende twee opeenvolgende sessies verdiepen in de efficiency methode en bijbehorende case studies. Aan het einde van de bijeenkomst zal er een evaluatie plaatsvinden en wordt het onderwerp voor het volgende overleg vastgesteld.

Ter afsluiting is er de mogelijkheid om de informele INVK borrel bij te wonen -een leuke kans om op deze prachtige locatie na te praten en te netwerken en met vakgenoten.

We zien je graag op 8 oktober! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden: Landelijk Kennisteam Bedrijfsjuristen

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Bedrijfsjuristen

In het Landelijk Kennisteam Bedrijfsjuristen delen bedrijfsjuristen en juridisch adviseurs hun kennis en ontwikkelen zij hun leiderschapsvaardigheden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep ambtsgenoten, continu aan je kennis en managementvaardigheden te werken. Tijdens de trainingen staat kennisdeling centraal en werk je in deze kleinschalige, vertrouwde groep, onder leiding van een ervaren trainer aan je succes.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >