INVK

Een succesvol ICT-team creëren en behouden: hoe doe je dat?

9 March 2021

Als leidinggevende in ICT ben je de schakel tussen het leveren van service en de technologie. Je moet snel kunnen schakelen en verschillende belangen vertegenwoordigen. Om dit in goede banen te kunnen leiden is het hebben van een goed functionerend team van groot belang. Door een goede samenwerking zorg je uiteindelijk voor de beste resultaten en tevreden werknemers. Maar hoe zorg je voor zo’n optimale manier van samenwerken? Het INVK vertelt je er meer over.

Een duidelijk doel en transparant zijn

Als leidinggevende draag je de verantwoordelijkheden voor de leden van jouw team. Je moet zorgen dat zij gemotiveerd blijven, hun werk goed uitvoeren en de doelen van de organisatie nastreven. Om dit voor elkaar te krijgen is het allereerst belangrijk dat jijzelf een duidelijk doel voor ogen hebt. Veel leidinggevenden hebben wel een abstract doel waar ze naar streven, maar door doelen op te schrijven en uit te werken wordt het pas echt concreet. We raden je dan ook aan hier actief mee bezig te zijn.

Vervolgens is het zaak om deze doelen te delen met jouw teamleden. Transparant zijn is essentieel voor een succesvol team. Door open te zijn over de ambitieuze doelen van de organisatie of over minder succesvolle zaken, zorg je voor meer vertrouwen en een verantwoordelijkheid gevoel bij de teamleden. Daarnaast is er op die manier minder ruimte voor onduidelijkheden of een gebrek aan richting.

Tot slot is het natuurlijk altijd belangrijk om aandacht te besteden aan teambuilding en de persoonlijke behoefte van de teamleden. Zo kun je inspirerende teambuilding evenementen organiseren of de werknemers budget geven voor persoonlijke of zakelijke ontwikkeling. Dit zorgt voor waardering, motivatie en inspiratie, wat je uiteindelijk terug zult zien in het werk wat wordt afgeleverd.

Kennisevent voor ICT managers

Klinkt dit onderwerp jou interessant in de oren en wil je hier meer over leren? Dat kan! Het INVK organiseert op 13 april 2021 het Landelijk Kennisteam INVK. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we tijdens deze sessie op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere leidinggevenden in de communicatie. Je kunt met elkaar sparren over zaken waar je tegenaan loopt en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s meer over succesvolle teams.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of ontvang je eerst graag wat meer informatie? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam ICT Management - Succesvolle Teams

Download artikel

5 Fatale gebreken van verandermanagement en hoe je zelf kunt innoveren.

Contact

Zoek je advies, neem contact op met Sanne Immerzeel: