Een meesterlijk merk bouwen

Juridisch, Van Organisatie naar Strategisch Merk / 16 February 2021

De meeste advocatenkantoren houden zich niet bezig met branding. Vaak is tijd en kennis de grote boosdoener waardoor er niet voldoende gebouwd wordt aan een merk. En dat is zonde. Maar hoe zorg je er voor dat je opvalt tussen je concurrenten? Wij geven je alvast enkele tips!

Luister en leer van je cliënten

Stel vragen aan je cliënten. Bijvoorbeeld waarom heb je voor mij als advocaat gekozen? Wat was je eerste indruk van ons kantoor? Je zult zien dat ze zaken noemen die jij vanzelfsprekend vindt of juist waar jij niet aan had gedacht. Hierdoor kom je tot inzichten die van grote waarde zijn voor je merk en je helpen dit verder uit te bouwen.

Zorg dat je persoonlijk bent

Een belangrijke voorwaarden als je aan merk gaat bouwen. Mensen willen zien wie hun belangen gaat behartigen. Ze doen zaken met jou als advocaat en niet met je kantoor. Veelal zijn het de kleine dingen die het doen. Zoals foto’s van jou en je collega’s op de website met een stukje tekst met daarin bijvoorbeeld vrijetijdsbestedingen, Of een leuke post op social media van het bedrijfsuitje mét groepsfoto.

Positionering

Je positionering is een van de belangrijkste middelen om als advocatenkantoor succesvol te zijn in een concurrerende markt. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het positioneren van je merk? Een positionering moet: betekenisvol zijn voor je cliënten, geloofwaardig zijn voor je kantoor en last but not least: zorg dat je boven je concurrenten uitspringt. Voldoet je kantoor hieraan? Dan ben je op de goede weg om succesvol te worden.

Leer hoe je van je praktijk een sterk merk maakt

Tijdens het Kennisevent Van Organisatie naar Strategisch Merk krijg je alle handvatten mee om een sterke reputatie op te bouwen en vast te houden.

  • Leer hoe je als organisatie een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie verkrijgt en behoudt, zowel als werkgever voor (potentiële) medewerkers als voor (potentiële) cliënten.
  • Kom erachter hoe je, door van je organisatie een sterk merk te maken, het personeelsverloop van je organisatie kunt verlagen en een aantrekkelijke werkgever wordt.
  • Wissel ervaringen uit met je vakgenoten. Leer van elkaar, breng elkaar op nieuwe ideeën en vergroot je netwerk.
  • Leer welke rol voor jou als leidinggevende is weggelegd bij het bouwen van een sterk merk rondom je organisatie.
  • Lees naderhand de booklet van de Branding Methode en ga aan de slag met alle bijbehorende workshops.

 

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Wil je graag deelnemen? Dat kan! Op dinsdag 30 maart 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Advocaten. Dit kennisevent is actief en je gaat zelf aan de slag! Je komt inspiratie opdoen, je zult praktische tools meekrijgen en andere inzichten van collega’s horen. De trainers behandelen de theorie van het thema om je daarna met een werkvorm in kleinere groepen continu aan de slag te zetten

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Advocaten

Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Advocaten

In het Landelijk Kennisteam Advocaten komen advocaten samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep ambtsgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >