INVK

Duurzaamheid in de architectuur: Pak dit op een integrale manier aan met de Sustain Method.

10 December 2019

Een groen dak, verticale tuin, zonnepanelen of een tiny forrest het zijn zomaar wat voorbeelden van duurzame aspecten die je als architect in je ontwerpen op kunt nemen. Maar lever je op die manier daadwerkelijk een substantiële bijdrage aan duurzaamheid? Als we echt voor gezonde, veilige, betaalbare en sociale leef- en werkomgevingen willen zorgen en in 2050 als land volledig circulair willen zijn, dan dient duurzaamheid een centrale rol te spelen in alle ontwerpbeslissingen en onderdelen van organisaties. Tijdens het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs op 29 januari 2020 gaan we dieper in op het thema Sustainability en leer je hoe je aan de hand van de Sustain method doeltreffend met duurzaamheid aan de slag gaat.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam- en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn brede begrippen en worden vaak als synoniemen gebruikt. Een bedrijf onderneemt duurzaam wanneer zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit, daarin steeds opnieuw een balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar stakeholder een open dialoog voert (MVO Nederland).

De Sustain Method

De INVK Sustain Method focust zich op het duurzaam maken van alle onderdelen van je werk als architect of ingenieur, ontwerpafdeling of bureau. De methode bestaat uit een aantal belangrijke stappen. De eerste stap legt uit hoe je met je medewerkers tot een duurzame organisatie komt. De stappen daarna richten zich op de uitvoering van zogenoemde stand-up-sessies, korte sessies waarin medewerkers meerdere malen bijeenkomen, en de begeleiding daarbij.

Het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs

Tijdens het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs op 29 januari 2020 gaan we dieper in op het thema sustainability. Aan de hand van de Sustain Method leren we je hoe je de stappen zet om de onderdelen van je werk als architect of ingenieur of de organisatie van je bureau duurzaam te maken. In besloten kring ga je samen met onze INVK-consultant met de methode aan de slag. Je leert niet alleen over de methode, maar gaat ook echt van start met de toepassing van de Sustain Method. Klik op deze link voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs

Bronnen:

Definitie van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van MVO Nederland. Verkregen via Duurzaam Ondernemen. Geraadpleegd op 19/09/2019

Download artikel

5 Fatale gebreken van verandermanagement en hoe je zelf kunt innoveren.

Contact

Zoek je advies, neem contact op met Sanne Immerzeel: