Duurzaamheid in de architectuur: Pak dit op een integrale manier aan met de Sustain Method.

Bouw, Sustainability / 10 December 2019

Een groen dak, verticale tuin, zonnepanelen of een tiny forrest het zijn zomaar wat voorbeelden van duurzame aspecten die je als architect in je ontwerpen op kunt nemen. Maar lever je op die manier daadwerkelijk een substantiële bijdrage aan duurzaamheid? Als we echt voor gezonde, veilige, betaalbare en sociale leef- en werkomgevingen willen zorgen en in 2050 als land volledig circulair willen zijn, dan dient duurzaamheid een centrale rol te spelen in alle ontwerpbeslissingen en onderdelen van organisaties. Tijdens het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs op 29 januari 2020 gaan we dieper in op het thema Sustainability en leer je hoe je aan de hand van de Sustain method doeltreffend met duurzaamheid aan de slag gaat.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam- en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn brede begrippen en worden vaak als synoniemen gebruikt. Een bedrijf onderneemt duurzaam wanneer zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit, daarin steeds opnieuw een balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar stakeholder een open dialoog voert (MVO Nederland).

De Sustain Method

De INVK Sustain Method focust zich op het duurzaam maken van alle onderdelen van je werk als architect of ingenieur, ontwerpafdeling of bureau. De methode bestaat uit een aantal belangrijke stappen. De eerste stap legt uit hoe je met je medewerkers tot een duurzame organisatie komt. De stappen daarna richten zich op de uitvoering van zogenoemde stand-up-sessies, korte sessies waarin medewerkers meerdere malen bijeenkomen, en de begeleiding daarbij.

Het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs

Tijdens het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs op 29 januari 2020 gaan we dieper in op het thema sustainability. Aan de hand van de Sustain Method leren we je hoe je de stappen zet om de onderdelen van je werk als architect of ingenieur of de organisatie van je bureau duurzaam te maken. In besloten kring ga je samen met onze INVK-consultant met de methode aan de slag. Je leert niet alleen over de methode, maar gaat ook echt van start met de toepassing van de Sustain Method. Klik op deze link voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs

Bronnen:

Definitie van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van MVO Nederland. Verkregen via Duurzaam Ondernemen. Geraadpleegd op 19/09/2019

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs

In het Landelijk Kennisteam Architecten en Ingenieurs delen architecten en ingenieurs kennis en ontwikkelen zij hun leiderschapsvaardigheden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Tijdens de trainingen staat kennisdeling centraal en werk je in deze kleine groep, onder leiding van een ervaren trainer aan je succes.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >