Dierenartspraktijken: Het bouwen van een kwispelend merk

MKB, Van Organisatie naar Strategisch Merk / 18 March 2021

De meeste dierenartsenpraktijken houden zich niet bezig met branding. Vaak is tijd en kennis de grote boosdoener waardoor er niet voldoende gebouwd wordt aan een merk. Maar ook een veel gehoorde is: onze cliënten komen hier al jaren! Waarom zouden we iets veranderen? Wij leggen je uit waarom het juist zo belangrijk is om als dierenartsenpraktijk juist wél aan branding te doen en je cliënten “kwispelend” naar buiten ziet gaan!

 

Wees persoonlijk

Dit is een belangrijke voorwaarden als je aan merk gaat bouwen. Mensen willen zien wie hun dieren  gaat behandelen. Ze doen zaken met jou als dierenarts en niet met je kantoor. Veelal zijn het de kleine dingen die het doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi teamfoto op jullie website? Of jullie eigen huisdieren waar jullie mee op de foto staan?

Stel je cliënten vragen

Stel vragen aan je cliënten. Bijvoorbeeld waarom heb je voor mij als dierenarts gekozen? Wat was je eerste indruk van onze praktijk? Je zult zien dat ze zaken noemen die jij vanzelfsprekend vindt of juist waar jij niet aan had gedacht. Hierdoor kom je tot inzichten die van grote waarde zijn voor je merk en je helpen die verder uit te bouwen.

Je positionering in de markt

Je positionering is een van de belangrijkste middelen om als praktijk succesvol te zijn in een concurrerende markt. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het positioneren van je merk? Een positionering moet: betekenisvol zijn voor je cliënten, geloofwaardig zijn voor je kantoor en last but not least: zorg dat je boven je concurrenten uitspringt. Voldoet je praktijk hieraan? Dan ben je op de goede weg om succesvol te worden.

Leer hoe je van je praktijk een sterk merk maakt

Tijdens het Kennisevent Van Organisatie naar Strategisch Merk krijg je alle handvatten mee om een sterke reputatie op te bouwen en vast te houden.

  • Leer hoe je als dierenartspraktijk een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie verkrijgt en behoudt, zowel als werkgever voor (potentiële) medewerkers als voor (potentiële) cliënten.
  • Kom erachter hoe je, door van je praktijk een sterk merk te maken, het personeelsverloop van je organisatie kunt verlagen en een aantrekkelijke werkgever wordt.
  • Wissel ervaringen uit met je vakgenoten. Leer van elkaar, breng elkaar op nieuwe ideeën en vergroot je netwerk.
  • Leer welke rol voor jou als leidinggevende is weggelegd bij het bouwen van een sterk merk rondom je praktijk.
  • Lees naderhand de booklet van de Branding Methode en ga aan de slag met alle bijbehorende workshops.

 

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Wil je graag deelnemen? Dat kan! Op 22 april 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Dierenartspraktijken. Dit Kennisevent is actief en je gaat zelf aan de slag! Je komt inspiratie opdoen, je zult praktische tools meekrijgen en andere inzichten van collega’s horen. De trainers behandelen de theorie van het thema om je daarna met een werkvorm in kleinere groepen continu aan de slag te zetten.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan hier.

 


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Dierenartspraktijken

In het Landelijk Kennisteam Dierenartspraktijken delen dierenartsen en eigenaren van dierenartspraktijken hun kennis en ontwikkelen zij hun leiderschapsvaardigheden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Tijdens de trainingen staat kennisdeling centraal en werk je in deze kleine groep met vakgenoten, onder leiding van een ervaren trainer aan je succes.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >