DGA: Je team naar een hoger niveau tillen

MKB, Succesvolle Teams / 18 February 2021

Succesvolle directeuren weten als geen ander dat je een teamspeler moet zijn om een succesvol team te bouwen en goed te kunnen aansturen. Eenvoudig omdat je het bedrijf niet helemaal zelf  kunt uitbouwen. Je hebt een ijzersterk team nodig om de uitdagingen waar je voor staat als DGA, aan te gaan en samen te winnen. Wil je zo´n team creëren? Dan moet je weten wat je medewerkers drijft, wat hun ambities zijn en wat ze belangrijk vinden. Als je dat weet dan weet je ook precies hoe je ze kunt motiveren. 

Veiligheid in het team

Teams die in een omgeving zonder psychologische veiligheid werken, worden gedreven door angst en zelfbescherming en proberen de indruk te wekken dat ze bekwaam zijn. Bij succesvolle teams heerst er daarentegen een sfeer van openheid en vertrouwen, wat ervoor zorgt dat ze openlijker kunnen zijn om te praten over hun fouten. Hierdoor kunnen ze meer leren en problemen beter oplossen. Medewerkers zijn vlugger bereid om fouten bespreekbaar te maken in een omgeving waar psychologische veiligheid is. Dit omdat ze beseffen dat ieders mening gehoord moet worden als het team succesvol wil worden én blijven. Zorg er als DGA dus voor dat je goed naar je medewerkers luistert en dat je ze ook serieus neemt.

Leiderschap in het team

Een goede leiding is heel belangrijk. Een succesvol team heeft een leidinggevende die door de teamleden wordt vertrouwd en gerespecteerd. Deze leidinggevende zorgt voor effectief leiderschap en vormt op die manier de spil die het team bij elkaar houdt. Een goede leidinggevende zorgt onder meer voor aanmoediging, motivatie, inspiratie en informatie. Door dit te bereiken zul je zien dat je team ook nauwer gaat samenwerken. En je uiteindelijk meer voor elkaar krijgt.

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Zou je meer willen weten over het opzetten en behouden van succesvolle teams binnen jouw organisatie? Op 22 maart 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam DGA. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

Tijdens het kennisevent raak je in contact met andere DGA’s en kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën. Laat je inspireren en leer van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over succesvolle teams en jouw rol als leidinggevende in dit proces.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan hier.


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam DGA

Het Nederlands DGA Netwerk is er voor directeur-grootaandeelhouders die hun kennis in vertrouwde kring willen delen en zich graag voortdurend in verschillende relevante managementthema´s verdiepen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep collega-DGA´s, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit gebeurt door middel van trainingen onder leiding van ervaren trainers, op de prachtige locatie Landgoed Trompenburgh.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >