Hoe je als teamleider bij een overheidsinstelling goed leert dansen

Non Profit & Not for Profit, Succesvolle Teams / 4 March 2020

Als teamleider in een overheidsinstelling krijg je soms nogal wat voor je kiezen. Dat maakt het vak niet alleen leuk en uitdagend, maar soms ook best lastig. Om goed leiding te kunnen geven aan een team vol verschillende mensen met verschillende persoonlijkheden (en vaak ook ego’s) moet je sterk in je schoenen staan. Dansschoenen het liefst maar daarover later meer. Bovendien krijg je vaak te maken met een hoop bureaucratie en regels vanuit dezelfde overheid als waarvoor je werkt. Terwijl jij je aan die regels houdt moet je ervoor zorgen dat jouw team lekker blijft draaien en, als je het helemaal goed doet, alle taken met plezier voor elkaar krijgt.

Dansen om zaken gedaan te krijgen

Een belangrijke eigenschap van een teamleider in een overheidsinstelling is dus aanpakken. Ervoor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen en samen met je team lastige zaken minder ingewikkeld maken, of zelfs oplossen, is iets wat jij kunt regelen, dansend tussen de steeds veranderende regelgeving door. Dat dansen vinden sommige mensen best moeilijk. Het balanceren tussen een vast ritme van een goedlopend team en ‘verschillende uithalen’ die van bovenaf worden gedirigeerd is dan ook erg lastig. Want hoe graag je het als teamleider ook zou willen, je hebt niet alles in de hand. Heb je net een lekkere tango te pakken, zorgt weer een nieuwe regel voor een flink struikelblok. De truuk is om ervoor te zorgen dat je niet struikelt, maar de danspas op zo’n manier maakt dat niemand het obstakel opmerkt.

Ben jij wendbaar genoeg?

Als teamleider bij een overheidsinstelling weet je dit natuurlijk al lang. Maar krijg je ooit de kans in jouw beroep om echt beter te worden op het vlak van efficiënt werken en wendbaarder worden? Bij het INVK krijg je nu die kans. Door lid te worden van het Landelijk Kennisteam Teamleiders Overheidsinstelling maak je kennis met de INVK Efficiency Methode. Deze speciaal ontwikkelde methode focust zich op het efficiënter maken van de organisatie, het creëren van de juiste mindset en cultuur en het wendbaarder en flexibeler maken van organisaties, zodat je beter kunt anticiperen op problemen en obstakels.

De methode wordt in kleine kring behandeld, je leert bij het INVK van de wetenschap, van je tafelgenoten en van onze INVK Consultant. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode in jouw organisatie. De handvatten die je krijgt aangereikt kun je direct toepassen in je bedrijfsvoering.

Op de speciale Linkedin Pagina voor het Landelijk Kennisteam Teamleiders Overheidsinstellingen lees je binnenkort meer over onze unieke INVK Efficiency Methode

Meer weten? Kom naar de bijeenkomst voor het Landelijk Kennisteam Teamleiders Overheidsinstellingen Tijdens de bijeenkomst voor het Landelijk Kennisteam Teamleiders Overheidsinstellingen op 16 september 2020, gaan we dieper in op hoe je als door het toepassen van de INVK Efficiency Methode jouw bedrijf efficiënter en wendbaarder kunt maken. Je leert mensen op een inspirerende manier in je visie en ideeën mee te krijgen, zodat er duurzame resultaten en win-win situaties ontstaan. Vul het formulier in als je meer wilt weten: Landelijk Kennisteam Teamleiders Overheidsinstellingen

Karin Leijen

Karin Leijen

Content producer /freelance tekstschrijver voor onder meer het INVK. Werkt locatie onafhankelijk en kan daardoor overal ter wereld zorgen voor interessante content voor bedrijven. 


Landelijk Kennisteam Teamleiders Overheidsinstellingen

Het Landelijk Kennisteam Teamleiders Overheidsinstellingen bestaat uit teamleiders van verschillende bestuurlijke lichamen, zoals waterschappen, provincies, ministeries en gemeenten. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars expertise naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kennis in het publieke domein en helpt elkaar vooruit tijdens jullie trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >