Creëer meer efficiëntie en wendbaarheid binnen jouw team

Business & Management, Efficiënter en Wendbaarder worden / 15 December 2020

Uit onderzoek is gebleken dat succesvolle organisaties en teams dit succes grotendeels te danken hebben aan een hoge efficiëntie en wendbaarheid. Er is sprake van veel flexibiliteit waardoor er snel gereageerd kan worden op veranderingen. Om zulke flexibiliteit te creëren binnen een team of organisatie is het belangrijk dat er een goede werkcultuur heerst. Benieuwd hoe jij dit als business developer in jouw team kan bewerkstelligen? Bij het INVK bieden we een interessant kennisevent over dit onderwerp.

Hoe wordt mijn team een efficiënt team?

Om meer efficiëntie te creëren binnen een team, is een goede mindset essentieel. Als manager heb je de verantwoordelijkheid voor het creëren van een gemotiveerd team. Door de juiste mindset te faciliteren voor zowel jouzelf als jouw medewerkers, kun je zorgen dat de efficiëntie en wendbaarheid binnen het team omhoog gaan. Hierbij is het belangrijk dat je aandacht hebt voor de wensen en aandachtspunten van alle medewerkers. De focus ligt grotendeels op hen, de groei of het succes van het bedrijf komt dan vanzelf.

Vind je het lastig om hierbij je eerste stap te bepalen? Begin dan met de vraag: “Waaraan ontbreekt het nog binnen mijn team?” Deze vraag kun je aan jouzelf als manager stellen, maar het kan ook waardevol zijn om dit voor te leggen aan de teamleden. Door dit helder te krijgen, is het eenvoudiger om er vervolgens ook doelgericht mee aan de slag te gaan.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het binnen jouw team nog ontbreekt aan samenwerking en echte verbinding. Medewerkers doen hun werk goed, maar van een teamspirit is niet echt sprake. Om dit te stimuleren is het goed om medewerkers om je heen te verzamelen die gemotiveerd zijn om dit aan te pakken. Vraag eens rond bij de teamleden wie hier een duidelijke visie op heeft een laat hen nieuwe ideeën bedenken. Door verbinding tussen medewerkers te stimuleren, zullen samenwerkingen beter verlopen en zal uiteindelijk de efficiëntie van het team worden vergroot.

Deelnemen aan een kennisevent voor business development managers

Zou jij meer willen weten over deze manier van denken? En ben jij klaar om in actie te komen wanneer het gaat om het creëren van meer efficiëntie en wendbaarheid binnen jouw team? Op donderdag 28 januari 2021 om 13:30 uur organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Business Development Management. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere business development managers. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Business Development Management - Efficiënter en wendbaarder worden

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Business Development

In het Landelijk Kennisteam Business Development komen leidinggevenden business development samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >