Contract management en efficiëntie in roerende tijden

Business & Management, Efficiënter en Wendbaarder worden / 27 February 2021

Heel wat bedrijven bevinden zich als gevolg van de aanhoudende coronacrisis in roerig water. Bedrijven proberen zich zoveel mogelijk aan deze nieuwe situatie aan te passen maar zijn ook voorzichtiger geworden met het afsluiten van contracten. Hoe ga je met zulke situaties om? En gaat je team ook hierin met je mee? Om ervoor te zorgen dat de efficiëntie behouden blijft in deze uitdagende tijden, geven wij je de volgende 3 tips.

Doeltreffende strategie

Niet één keer per jaar de strategie vaststellen, maar continu inspelen op hetgeen om je heen gebeurt. Door steeds als management vast te stellen wat de speerpunten en bijbehorende prioriteiten zijn. Aan de prioriteiten horen middelen gekoppeld te zijn zodat het niet alleen bij denken blijft, maar dat de plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Het is zeker spannend om voortdurend en snel te beslissen. Projecten die een maand geleden nog de hoogste prioriteit hadden worden op on-hold gezet door de veranderende wereld. Zorg dus voor een goede visie op zaken die op korte termijn van belang zijn, maar verlies lange termijn projecten niet uit het oog. Uiteraard vergt dit het nodige van de communicatie met de medewerkers en hun flexibiliteit.

 
Innovatie

Externe ontwikkelingen en veranderingen in de behoefte van je klant zijn belangrijke bronnen om te gaan vernieuwen. Denk hierbij aan verbeteren, experimenteren, bestaande producten of diensten  aanpassen of juist geheel nieuwe producten of diensten toevoegen. Door innovatie goed te organiseren en een helder proces in je organisatie te creëren, schakel je niet alleen op tijd de juiste expertise in, maar zit je ook aan het roer als het gaat om het tijdstip waarop je nieuwe product of dienst wordt gelanceerd in de markt.

 
KPI -indicatoren

Met KPI-indicatoren, kritieke prestatie, kun je de prestaties van je organisatie, je teams én de afzonderlijke medewerkers meten. Het maakt voortgang meetbaar en concreet. Zo kun je zien waar je het goed doet en waar je nog kunt verbeteren. Wanneer je geen of slechte KPI-indicatoren gebruikt, is het lastig om de concrete voortgang van je doelen te meten. Een gevolg daarvan is dat het moeilijk is om richting te geven aan je organisatie.

 

Leer hoe je organisaties wendbaar en flexibel maakt

Tijdens de training ‘Efficiënter en wendbaarder worden’ leer je onder andere hoe je als contract manager;

 

  • de organisatie efficiënter en flexibeler maakt, waardoor deze beter op veranderingen in kan spelen;
  • voor de juiste flexibele mindset en cultuur binnen teams zorgt;
  • je zelf aan je flexibele mindset kunt werken;
  • beter op snel veranderende wensen van klanten in kunt spelen, door je wendbaarheid te vergroten.

INVK – Wendbaarheid Methode

De INVK Wendbaarheid Methode focust zich op het efficiënter maken van organisaties, het creëren van de juiste mindset en cultuur binnen teams en het wendbaarder en flexibeler maken van organisaties. De methode wordt in kleine kring behandeld. Je leert bij het INVK van de wetenschap, je tafelgenoten en de INVK-trainer. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode.

 

Klik hier om je aan te melden voor de training ‘Efficiënter en wendbaarder worden’ van het Landelijk Kennisteam Contract Management.


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Contract Management

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Contract Management centraal. In dit kennisteam komen contractmanagers van verschillende organisaties samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende contractmanagement te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >