Ontdek de Gift Methode tijdens de bijeenkomst voor het Landelijk Kennisteam Management Consultants

Business & Management, Talentmanagement / 7 February 2020

Het aannemen van nieuw, veelbelovend talent is niet de grootste uitdaging voor bedrijven. Het managen van die talenten en het binnenhouden van de mensen die een meerwaarde vormen voor jouw bedrijf is echter een uitdaging van formaat. Hoe zorg je ervoor dat talenten niet na een paar maanden jouw bedrijf alweer verlaten voor een baan bij een andere organisatie? Hoe zorg je ervoor dat aangenomen talenten zich binnen jouw bedrijf verder willen ontwikkelen? En wat moet je doen om de nieuwe talenten gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd te houden? In de bijeenkomst Nieuw Talent Management voor het Landelijk Kennisteam Management Consultants gaan we dieper op dit onderwerp in.

Wat leer ik tijdens de bijeenkomst Nieuw Talent Management?

Met het Landelijk Kennisteam Management Consultant praat je tijdens de bijeenkomst over nieuw talent management. We hebben het dan niet alleen over Nieuw Talent Management bij externe organisaties waar je als consultant aan de slag bent gegaan maar ook over Talent Management binnen de firm waarin je zelf werkt als consultant.

Tijdens de bijeenkomst praten we dus over Nieuw Talent Management in verschillende gedaantes. Dit doe je in een kleine groep die bestaat uit vakgenoten. Het gesprek wordt geleid door een INVK consultant die je deze dag ook alles vertelt over de door het INVK ontwikkelde Gift Methode.

Wat is de Gift Methode

De Gift methode bestaat uit zes belangrijke stappen, waarbij de eerste stap van de methode zich vooral richt op de opzet van sessies voor de medewerkers van het bedrijf en het managen ervan. In deze sessies bespreken medewerkers onderling hun talenten en kijken ze met elkaar hoe ze deze talenten verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast wordt gekeken hoe talenten hun werk beter kunnen organiseren.

Daarna wordt ingegaan op het ontwikkelen van een talentmanagement programma, waarmee je ervoor zorgt dat medewerkers zich verder ontwikkelen en bij het bedrijf betrokken blijven. Je leert tijdens de bijeenkomst Nieuw Talent Management onder andere:

  • Hoe je talent kunt werven
  • Hoe je ervoor kunt zorgen dat talenten zich goed kunnen ontwikkelen
  • Hoe je talenten binnen je bedrijf houdt

De voordelen van de Gift Methode

Tijdens de bijeenkomst zul je ontdekken dat de Gift Methode een hoop voordelen biedt. Door deze methode toe te passen zorg je er namelijk voor dat medewerkers betrokken gemaakt worden aan de organisatie en dat ze gemotiveerder zijn. Dat komt omdat ze elkaar zelf beoordelen én omdat ze alleen maar positieve feedback mogen geven.

Als lid van Landelijk Kennisteam Management Consultants ben je uitgenodigd om zelf vraagstukken aan te dragen waarover tijdens de bijeenkomst gepraat kan worden. Je kunt advies inwinnen bij je vakgenoten of raad vragen aan de INVK consultant. De handvatten die je aangereikt krijgt tijdens de bijeenkomst om je casus aan te pakken kun je meteen toepassen in je werkzaamheden als management consultant. Je kunt tijdens de bijeenkomst ook meepraten over casussen die anderen aandragen en daarmee wellicht antwoorden bieden op vraagstukken van anderen. Hoe dan ook is het sparren met je vakgenoten een prima manier om geïnspireerd te raken.

Kom naar het volgende overleg!

Tijdens de bijeenkomst voor het Landelijk Kennisteam Management Consultants (4 maart 2020) ontmoet je vakgenoten en leg je connecties voor de toekomst. Je breidt je netwerk uit met nieuwe interessante collega’s. Je krijgt nieuwste methoden en tips van onze trainers en zij zullen graag hun kennis met je delen. Door deze tips en oplossing kan jij verder groeien in je functie! Wil je meer weten? Vul het formulier in: Landelijk Kennisteam Management Consultants

Karin Leijen

Karin Leijen

Content producer /freelance tekstschrijver voor onder meer het INVK. Werkt locatie onafhankelijk en kan daardoor overal ter wereld zorgen voor interessante content voor bedrijven. 


Landelijk Kennisteam Management Consultants

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Management Consultants centraal. In dit kennisteam komen management consultants van verschillende organisaties samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >