Meer werknemersbetrokkenheid door effectieve interne communicatie

Communicatie & Marketing, Overtuigend Communiceren / 17 February 2020

Goede interne communicatie is een belangrijke factor die bijdraagt aan de betrokken- en tevredenheid van je medewerkers. Vooral in deze tijd waarin veel mensen een flexibele werkplek hebben en niet altijd bij elkaar in een kantoorpand zitten is het belangrijk toch een organisatie cultuur te creëren en in stand te houden. Daar is meer voor nodig dan een simpele (en vaak te lange) nieuwsbrief via e-mail.

Mensen onder de leeftijd van 35 hebben zoals is aangetoond in onderzoeken een “nood aan onmiddellijke voldoening” en ervaren “verlies van geduld”. Dit geldt ook voor interne communicatie op de werkplek . Om verbondenheid te creëren met deze nieuwe generatie werknemers (millenials en generatie Z), moeten berichten kort en gericht zijn en worden gecommuniceerd via door hen veelgebruikte kanalen.

De uitdaging voor interne communicatie is om de meest effectieve manieren te vinden om met een groep van vaste en flexibele werknemers op verschillende fysieke werkplekken te kunnen communiceren. Niet alleen om ze in de informatie-loop te houden, maar ook ten bate van een gezonde en prettige bedrijfscultuur. Het is belangrijk om werknemers te betrekken via de door hen meest gebruikte kanalen zodat er onderling contact ontstaat. Apps, sms-berichten, push-notificaties en sociale media zijn mobiele manieren om dit te bereiken. Vooral als er de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om via deze kanalen ook hun eigen gedachten, updates en feedback in woord en beeld te delen zorgen mobiele communicatieoplossingen voor verbondenheid terwijl het tegelijkertijd de samenwerking bevordert. 

In onze vorige blog hebben we een aantal tips voor effectief communiceren binnen de organisatie genoemd. In het Landelijk Kennisteam Communicatie op 20 mei gaan we hier verder op in en wijdden we de bijeenkomst aan wendbaarheid en efficiëntie in interne communicatie anno 2020. Een boeiend en belangrijk onderwerp in een tijd waarin wendbaarheid afhankelijk is van effectieve en efficiënte interne communicatie.

Efficiency methode

Op 20 mei gaan we meer leren over hoe efficiënter en wendbaarder te communiceren. We leren door middel van de INVK efficiency methode hoe je adequaat kan inspelen op verschillende communicatie kanalen die je medewerkers het liefst gebruiken. Je leert flexibel te antwoorden op communicatie behoeften vanuit verschillende lagen van de organisatie. De efficiency methode focust op manieren om een organisatie efficiënter maken en de juiste mindset en cultuur te creëren om doelen te bereiken. Onze INVK trainer die het overleg zal leiden zal verschillende scenario’s aan de kaart stellen. Door ervaringen in een kleine kring van communicatie professionals uit verschillende sectoren te delen willen we van elkaar leren en elkaar inspireren.

 Locatie:

Het INVK Landelijk Kennisteam Communicatie zal plaatsvinden in de ochtend van 20 mei 2020 op de prachtige locatie Buitenplaats Huis Trompenburgh in ‘s Graveland. Dit is een prachtig gelegen locatie omgeven door bomen en water waar je naar afloop van het landelijk overleg nog kan van genieten tijdens de informele INVK lunch. Dit is een vrijblijvende en leuke kans om te netwerken en na te praten.

We zien je graag op 20 mei! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

Landelijk Kennisteam Communicatie – Efficiënter en Wendbaarder worden


Bronnen: 

https://www.involv-intranet.com/nl/interne-communicatie-trends/

Helaas is deze training niet door gegaan in verband met de Corona Crisis. Houd onze website in de gaten want dit thema komt aan bod in 2021!


Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Communicatie

In het Landelijk Kennisteam Communicatie komen managers, directeuren en leidinggevenden werkzaam in de communicatie samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >