Dit zijn de drie belangrijkste eigenschappen van een goede Management Consultant

Business & Management, Talentmanagement / 3 February 2020

Als management consultant geef je besluitvormers advies over strategie- en organisatievraagstukken. Dat kan variëren van zorg dragen voor de implementatie van een nieuw IT systeem tot het optimaliseren van een supply chain. Een veelzijdig beroep dus waarin je van alles tegen kunt komen. Een goede Management Consultant heeft bepaalde eigenschappen nodig om zijn vak goed te kunnen uitoefenen. We zetten de drie belangrijkste eigenschappen van een goede Management Consultant op een rij:

1. Geduld

Een Management Consultant moet beschikken over een lange adem. Een bedrijf ontwikkelt zich namelijk niet binnen een dag. Ook het verzamelen van data kan flink wat geduld vergen. Het is voor een Management Consultant dan ook belangrijk om naast geduld een flink doorzettingsvermogen te hebben, als je bepaalde informatie niet kunt vinden bijvoorbeeld. Geduld en doorzettingsvermogen hangen met elkaar samen. Een Management Consultant levert goed werk als hij of zij de tijd neemt om de taken goed en nauwkeurig uit te voeren. Een consultant zonder geduld zal taken veel meer afraffelen.

2. Expertise

Naarmate je langer als Management Consultant werkt zul je merken dat een bepaalde expertise voordelig voor je kunt zijn. Management Consultants schieten namelijk nog steeds als paddestoelen uit de grond en dus is het van belang dat je jezelf kunt onderscheiden. Dit doe je door een expertise te vinden en deze te ontwikkelen. Zo wordt je door anderen gezien als autoriteit op jouw vakgebied en speciaal op die expertise aangenomen. Daarbij is het voor jou als Management Consultant fijn dat je je op een bepaald vlak kunt focussen.

3. Teamspeler

Een Management Consultant heeft altijd te maken met teams. Het is dus van levensbelang om in en met teams te kunnen werken. Dat betekent dat je inlevingsvermogen moet kunnen tonen, maar ook een bepaalde emotionele intelligentie moet beslissen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je je afspraken nakomt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer eigenschappen waar een Management Consultant aan moet voldoen. Misschien heb je wel bepaalde waardevolle eigenschappen in huis die je helemaal nog niet als zodanig hebt herkend. Om meer inzicht te krijgen in het vakgebied van Management Consultants kun je je aansluiten bij het Landelijk Kennisteam Management Consultants.

Sluit je aan bij het Landelijk Kennisteam Management Consultants

In het Landelijk Kennisteam Management Consultants ontmoet je vakgenoten en kun je sparren over je werkzaamheden. Door inzichten met elkaar te delen kun je zaken ook eens vanuit een ander perspectief benaderen.

Blijf bij ons! Volg jullie speciale Linkedinpagina want in de volgende post zullen wij je introduceren met onze unieke INVK Gift Methode voor Management Consultants.

Meer weten? Kom naar de bijeenkomst voor het Landelijk Kennisteam Management Consultants

Tijdens de bijeenkomst voor het Landelijk Kennisteam Management Consultants gaan we dieper in op de door het INVK Gift Methode en hoe deze methode jouw kan helpen talenten binnen een bedrijf te managen. Je leert mensen op een inspirerende manier in je visie en ideeën mee te krijgen, zodat er duurzame resultaten en win-winsituaties ontstaan. Vul het formulier in als je meer wilt weten: Landelijk Kennisteam Management Consultants

Karin Leijen

Karin Leijen

Content producer /freelance tekstschrijver voor onder meer het INVK. Werkt locatie onafhankelijk en kan daardoor overal ter wereld zorgen voor interessante content voor bedrijven. 


Landelijk Kennisteam Management Consultants

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Management Consultants centraal. In dit kennisteam komen management consultants van verschillende organisaties samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >