Aan de weg timmeren voor meer wendbaarheid

Bouw, Efficiënter en Wendbaarder worden / 25 January 2021

Agile is de mate waarin een organisatie snel en goed kan inspelen op veranderende omstandigheden in de wereld. Met andere woorden wendbaar en flexibel. Het helpt organisaties om gezond te blijven en om tevreden klanten en gelukkige medewerkers te hebben. Het adaptieve vermogen van organisaties is de belangrijkste kundigheid om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden. Dat betekent dus dat je als organisatie snel (moet) inspelen op veranderingen en de wensen van de klant. Agile organiseren stelt je in staat om klantwaarde te leveren en zo effectief mogelijk te zijn. Alleen daarmee win je het van je concurrenten…

Strategieën vaststellen

Je strategie construeren, uitvoeren én aanpassen is een constante activiteit. Het is niet een project dat je om de zoveel jaar gaat bekijken en eventueel gaat aanpassen. Door continu als management vast te stellen wat de speerpunten en bijbehorende prioriteiten zijn kun je sneller bijsturen. Zorg dus voor een goede visie op zaken die op korte termijn van belang zijn. Echter, zorg dat je projecten op de lange termijn niet van de radar verdwijnen. Vanzelfsprekend vergt dit het nodige van de communicatie met de medewerkers en hun buigzaamheid.

Profiteer van de capaciteiten van medewerkers

Wanneer je inzet op de kennis en vaardigheden van je personeel, heeft dit niet alleen voordelen op maatschappelijk vlak maar ook op sociaal vlak. Het menselijk kapitaal is de grootste investering die je binnen je organisatie kunt maken, en op deze manier het grote verschil maakt met andere organisaties. Het werken aan competenties en talent draagt zorg voor die investering en bouwt aan een duurzaam organisatiebeleid.

 

Leer hoe je je team, afdeling of organisatie wendbaar maakt

Tijdens dit event krijg je alle handvatten mee om je team, afdeling of organisatie 'leniger' en meer ‘agile’ te maken. Je leert onder andere hoe je;

  • jezelf, je team en organisatie efficiënter en flexibeler maakt, waardoor je beter op veranderingen in je omgeving in kunt spelen;
  • een cultuur van continue verbetering creëert, waarbij medewerkers flexibel zijn en werken aan een organisatie die nooit af is;
  • vanuit je rol als leidinggevende voor de juiste flexibele mindset bij mensen kunt zorgen;
  • door je afdeling en organisatie wendbaarder te maken, sneller, beter, duurzamer en/of goedkoper te werk kunt gaan en beter op de behoeftes van je klanten in kunt spelen.

 

INVK – Wendbaarheid Methode

De INVK Wendbaarheid Methode focust zich op het efficiënter maken van organisaties, het creëren van de juiste mindset en cultuur binnen teams en het wendbaarder en flexibeler maken van organisaties. De methode wordt in kleine kring behandeld. Je leert bij het INVK van de wetenschap, je tafelgenoten en de INVK-trainer. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode.

Klik hier om je aan te melden voor de training ‘Efficiënter en wendbaarder worden’ van het Landelijk Kennisteam Toeleveranciers Bouwsector op 11 maart 2021.


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Toeleveranciers Bouwsector

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Toeleveranciers Bouwsector centraal. In dit kennisteam komen managers, directeuren en eigenaren van toeleveranciers in de bouw samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >